Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τεχνοτροπίες Και Διακόσμηση


ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΜΕ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ

Η τεχνοτροπία με το σφουγγάρι είναι η πιο γνωστή από όλες τις τεχνοτροπίες, οι περισσότεροι την θεωρούν την πιο εύκολη, όμως και εδώ πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.Καταρχήν και εδώ πρέπει να κάνουμε σωστή επιλογή των χρωμάτων, έτσι για να είναι πετυχημένη πρέπει να κάνουμε σωστό δέσιμο των χρωμάτων.Στην τεχνοτροπία αυτή συνήθως το κάτω χρώμα είναι  η ανοιχτή απόχρωση και η πάνω η σκουρόχρωμη. Το καλό με αυτή την τεχνοτροπία είναι ότι όσο μεγάλη και αν είναι η επιφάνεια που θα περάσουμε , αυτή συνήθως δεν είναι κουραστική.
Εδώ λοιπόν, εκτός των απαραίτητων εργαλείων , θα χρειαστούμε  επιπλέον ένα σφουγγάρι συνήθως για πολύ καλλίτερα αποτελέσματα ένα φυσικό. Βάφουμε λοιπόν καταρχήν τον τοίχο με το ανοιχτό χρώμα και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά Στη συνέχεια βρέχουμε  το σφουγγάρι και το στύβουμε, έπειτα το βουτάμε στο δεύτερο χρώμα τον ζελέ τεχνοτροπίας δηλαδή, και περνάμε ταμπονάροντας ή με κυκλικές κινήσεις τον τοίχο. Σημαντικό είναι κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το σφουγγάρι να είναι νωπό και με μικρή ποσότητα χρώματος. Όσο πιο πολύ κατορθώσουμε να σβήσουμε, αρμονικά και φυσικά, τα σχήματα που δημιουργεί το σφουγγάρι, μέσα στο γενικό φόντο του πρώτης απόχρωσης που βάψαμε τον τοίχο, τόσο καλύτερο θα είναι το  αποτέλεσμα.Σημαντικό είναι πριν κάνουμε την τεχνοτροπία είναι να κάνουμε μια μικρή δοκιμή σε μία γωνία του τοίχου ή σε ένα κομμάτι χαρτόνι για να δούμε πως θα πάει το χέρι μας Ενδιαφέρουσες  παραλλαγές  της ίδιας τεχνικής, μπορούμε να κάνουμε με μία μονο απόχρωση ή και με περισσότερες από δύο (τριχρωμία , τετραχρωμία).

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΜΕ ΝΑΙΛΟΝ

Τεχνοτροπία με νάιλον Βάφουμε τον τοίχο με το χρώμα που θέλουμε να έχουμε σαν βάση και τοναφήνουμε να στεγνώσει πάρ πολύ καλά έπειτα με ένα ρολό ή πινέλο περνάμε το δεύτερο χρώμα τον ζελέ τεχνοτροπίας δηλαδή.Αμέσως και πριν το δεύτερο χρώμα στεγνώσει απλώνουμε το λεπτό νάιλον που έχουμε κόψει όσο και η επιφάνεια του τοίχου που φτιάχνουμε, κουνάμε με κυκλικές ή και ακανόνιστες κινήσεις τα χέρια μας πάνω στο νάιλον,και στη συνέχει το τραβάμε με προσοχή. Έτσι με αυτόν τον τρόπο κάνουμε χρωματικές ανομοιομορφίες, που δίνουν ένα εξαίρετο αποτέλεσμα. Την ίδια τεχνοτροπία μπορούμε να κάνουμε έχοντας κόψει μικρά κομμάτια λεπτό νάιλον, κάνοντας τις ίδιες ακανόνιστες κινήσεις με πριν αλλά κάθε κομμάτι το χρησιμοποιούμε μια φορά ώστε να μην είναι βρεγμένο με χρώμα και το χρώμα δε αφαιρείτε σωστά.

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΡΟΛΟ


Είναι η πιο απλή, ιδανική για ερασιτέχνες. Αυτό που θα χρειαστούμε εκτός από τα βασικά εργαλεία βαφής είναι επίσης το ειδικό ρολό τεχνοτροπίας, το οποίο αναλόγως τον τύπο βγάζει και διαφορετικό σχέδιο, καθώς επίσης και τον ζελέ τεχνοτροπίας. Όλα αυτά μπορούμε να τα βρούμε σε μεγάλα χρωματοπωλεία.
Αφού έχουμε επιλέξει λοιπόν τα χρώματα (συνήθως δύο ή και περισσότερα) βάφουμε την απόχρωση  που θέλουμε να είναι το πίσω χρώμα της τεχνοτροπίας, και που βασικά είναι το απλό χρώμα βαψίματος τοίχων. Έπειτα αφού έχει στρώσει και στεγνώσει καλά το πρώτο χρώμα, περνάμε με ένα φαρδύ πινέλο ή ένα ρολό το χρώμα που έχουμε επιλέξει στο ζελέ της τεχνοτροπίας. Πριν στεγνώσει και όσο πιο γρήγορα μπορούμε βρέχουμε ελαφρώς το ρολό τεχνοτροπίας και περνάμε με αυτό τον τοίχο.
Τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο , είναι να ταιριάξουμε σωστά τα χρώματα , καθώς επίσης και την ποσότητα του χρώματος που απλώνουμε, ώστε να μην μας κάνει τρεξίματα.
Vip Amazon Associates

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν το βάψιμο;

Επαναβαφή Κτιρίου>Εσωτερικοί Χώροι Το  φρεσκάρισμα  της κατοικίας είναι καλό να γίνεται ανα 3 με 4 χρόνια. Έτσι υπάρχει μια περιοδική συντήρηση της κατοικίας που επιδιορθώνει της φθορές στο πέρασμα του χρόνου (σκουριά στα κάγκελα, φθαρμένα χρώματα κ.τ.λ.). Σε αυτήν την ενότητα αναφερόμαστε στο φρεσκάρισμα των εσωτερικών τοίχων (δωμάτια, υπόγεια) οι οποίοι είναι βαμμένοι αλλά δεν είναι  σπατουλαρισμένοι . Είναι βαμμένοι απευθείας στον  σοβά . Εάν θέλετε να φρεσκάρετε βαμμένες σπατουλαριστές επιφάνειες πηγαίνετε στην ενότητα  επαναβαφή εσωτερικών σπατουλαριστών χώρων . Το φρεσκάρισμα των εσωτερικών τοίχων γίνεται με απλά πλαστικά. Η διαδικασία εργασίας είναι η ίδια με την  επαναβαφή εξωτερικών χώρων . Τι πρέπει να γνωρίζω πριν το βάψιμο; Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν στους τοίχους υπάρχει κολλημένη κάπνα από τσιγάρο (π.χ. καφενεία, κέντρα διασκέδασης κ.τ.λ.) ή κάπνα από πυρκαγιά, θα πρέπει να προηγηθεί ειδική προεργασία ώστε να μονωθεί η κάπνα πριν το βάψιμο των τοίχων

ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ.. ΛΕΜΕ.(ΤΟ ΣΠΙΤΙ)

ΒΑΨΤΕ ΜΕ Τ Ε Χ Ν Ο Τ Ρ Ο Π Ι Ε Σ Photo copyright:  Yannis Pavlis Μετά απ΄όλα τα γενικά και "απλοϊκά" που περιελάμβανε   το πρώτο αφιέρωμα στο ...σπόρ , ήρθε η στιγμή του ...καλλιτεχνίζειν με το ρολό στο χέρι. Οι τιμές των επαγγελματιών του είδους έχουν φθάσει στα ύψη κι  όσο κι αν γκρινιάζετε ότι δεν έχετε στιγμή ελεύθερου χρόνου, ήρθε ίσως η ώρα να κόψετε ανούσιες ώρες ...τηλεθέασης, για να ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικότερο και κυρίως χρησιμότερο... Η  γενική φιλοσοφία της τεχνοτροπίας στο βάψιμο δεν είναι παρά η δημιουργία πάνω στην επιφάν εια του τοίχου ακαθόριστων, ασύμμετρων ή και πιο συγκεκριμένων σχεδίων και σχημάτων χωρίς, στις περισσότερες τεχνοτροπίες, να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό στοιχείο, παρά μόνο το ίδιο το χρώμα. Οι πιο πολλές ιδιαίτερες  τεχνικές  στο βάψιμο,  βασίζονται στον γενικό κανόνα της χρησιμοποίησης ΔΥΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, εκ των οποίων το ένα ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ από το άλλο και κατά προτίμ