Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΙΧΩΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Αφού οι επιφάνειες των τοίχων έχουν υποστεί τις απαραίτητες προεργασίες, εντωμεταξύ έχουμε ετοιμάσει το χρώμα. Πιάνουμε μία πλευρά του δωματίου και με πινέλο Νο 21/2-3 περνάμε προσεκτικά γωνίες, πρε6άζια, σοβατεπί και όποια άλλη μικρή επιφάνεια υπάρχει (κόψιμο). Ύστερα ολοκληρώνουμε το βάψιμο της πλευράς με τον κύλινδρο. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε μία-μία τις πλευρές ως την ολοκλήρωση του χώρου.
Όπως θα προσέξατε, το δωμάτιο βάφεται μία-μία πλευρά για να προλαβαίνουμε τις ενώσεις του πινέλου με τον κύλινδρο πριν στεγνώσουν και δημιουργηθούν ματίσεις.
Όταν στεγνώσει το πρώτο χέρι φτιάχνουμε πλαστικόστοκο (6λ. «Υλικά") και ψιλοστοκάρουμε όλα τα μερεμέτια που έχουν απομείνει από το πρώτο στοκάρισμα.
Όταν στεγνώσουν και τα ψιλοστοκαρίσματα τα βάφουμε τοπικά με ένα πινέλο και περνάμε το δεύτερο και τελευταίο χέρι με τον ίδιο τρόπο που περάσαμε και το πρώτο.
Αν υπάρχουν σωλήνες και σώματα καλοριφέρ μπορούμε να τα περάσουμε με πλαστικό εφ' όσον έχουν προηγηθεί οι κατάλληλες προεργασίες,
Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, διαβάστε τις παρακάτω παρατηρήσεις.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1. Όταν βάφετε εξωτερικές επιφάνειες το καλοκαίρι, θα πρέπει να μην πέφτει ο ήλιος επάνω τους, γιατί μέχρι να στεγνώσει το χρώμα βράζει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες, να γίνεται πορώδες και τελικά η επιφάνεια να χάνει τις στεγανοποιητικές και μονωτικές της ιδιότητες.
2. Ποτέ δεν ανακατεύονται πλαστικά χρώματα με ελαιώδη γιατί χαλάνε.
3. Τα πλαστικά όλων των εργοστασίων ανακατεύονται μεταξύ τους.
4. Καλό θα είναι, τα υλικά που χρησιμοποιούνται να είναι της ίδιας εταιρείας γιατί δένουν καλύτερα μεταξύ τους.
5. Τα πλαστικά δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε ανοιχτούς χώρους γιατί το κρύο και η ζέστη χαλάνε την ποιότητα τους.
6. Τα πλαστικά αραιώνονται μόνο με καθαρό νερό της βρύσης και ποτέ με ακάθαρτο γιατί θα χαλάσει το μείγμα.
7. Τα βασικά χρώματα πρέπει προηγουμένως να τα αραιώνουμε με νερό και μετά να ρίχνουμε στην όλη ποσότητα του πλαστικού. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να σβολιάσουν και να μη διαλύονται μέσα στο πλαστικό.
8. Όταν ανοίγουμε τα κουτιά του πλαστικού και κυρίως των βασικών χρωμάτων χρειάζεται προσοχή γιατί ενδέχεται να έχουν δημιουργηθεί αέρια και να εκτοξευτεί το καπάκι.
9. Αραιώνεται τόσο χρώμα όσο θέλετε για να δουλέψετε.
10. Πριν αρχίσετε το θάψιμο στρώστε τα δωμάτια με εφημερίδες ή νάιλον.
11. Αν λερώσουμε κάπου την ώρα που βάφουμε, όσο είναι φρέσκο καθαρίζει με νερό. Αν όμως έχει στεγνώσει, καθαρίζει με οινόπνευμα.
12. Ποτέ δεν περνάμε δεύτερο χέρι αν δεν έχει στεγνώσει το πρώτο.
13. Όταν τελειώσουμε τις εργασίες, πλένουμε τα εργαλεία καλά με άφθονο νερό.
14. Αν περισσέψει πλαστικό, ρίχνουμε στο κουτί νερό τόσο ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του. Το σφραγίζουμε και το αναποδογυρίζουμε μία φορά για να μην πετσιάσει.
15. Στο τέλος της εργασίας πρέπει να κρατήσουμε λίγο μείγμα από το χρώμα και να το σφραγίσουμε καλά. Ίσως μας χρειαστεί αργότερα, αν δημιουργηθούν μερεμέτια.
16. Για να στεγνώσει τελείως το πλαστικό και να μπορούμε να το πλύνουμε είναι απαραίτητο να περάσουν τουλάχιστον δέκα μέρες.
17. Δεν γίνονται χρωματισμοί σε καινούριες επιφάνειες, σε αμμοκονιάσεις και τσιμεντένιες επιφάνειες πριν την παρέλευση ενός τουλάχιστον μήνα διότι αποβάλλονται αλκαλικά άλατα τα οποία αντιδρούν δυσμενώς πάνω στα πλαστικά, ακρυλικά και ρελιέφ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν το βάψιμο;

Επαναβαφή Κτιρίου>Εσωτερικοί Χώροι Το  φρεσκάρισμα  της κατοικίας είναι καλό να γίνεται ανα 3 με 4 χρόνια. Έτσι υπάρχει μια περιοδική συντήρηση της κατοικίας που επιδιορθώνει της φθορές στο πέρασμα του χρόνου (σκουριά στα κάγκελα, φθαρμένα χρώματα κ.τ.λ.). Σε αυτήν την ενότητα αναφερόμαστε στο φρεσκάρισμα των εσωτερικών τοίχων (δωμάτια, υπόγεια) οι οποίοι είναι βαμμένοι αλλά δεν είναι  σπατουλαρισμένοι . Είναι βαμμένοι απευθείας στον  σοβά . Εάν θέλετε να φρεσκάρετε βαμμένες σπατουλαριστές επιφάνειες πηγαίνετε στην ενότητα  επαναβαφή εσωτερικών σπατουλαριστών χώρων . Το φρεσκάρισμα των εσωτερικών τοίχων γίνεται με απλά πλαστικά. Η διαδικασία εργασίας είναι η ίδια με την  επαναβαφή εξωτερικών χώρων . Τι πρέπει να γνωρίζω πριν το βάψιμο; Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν στους τοίχους υπάρχει κολλημένη κάπνα από τσιγάρο (π.χ. καφενεία, κέντρα διασκέδασης κ.τ.λ.) ή κάπνα από πυρκαγιά, θα πρέπει να προηγηθεί ειδική προεργασία ώστε να μονωθεί η κάπνα πριν το βάψιμο των τοίχων

ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ.. ΛΕΜΕ.(ΤΟ ΣΠΙΤΙ)

ΒΑΨΤΕ ΜΕ Τ Ε Χ Ν Ο Τ Ρ Ο Π Ι Ε Σ Photo copyright:  Yannis Pavlis Μετά απ΄όλα τα γενικά και "απλοϊκά" που περιελάμβανε   το πρώτο αφιέρωμα στο ...σπόρ , ήρθε η στιγμή του ...καλλιτεχνίζειν με το ρολό στο χέρι. Οι τιμές των επαγγελματιών του είδους έχουν φθάσει στα ύψη κι  όσο κι αν γκρινιάζετε ότι δεν έχετε στιγμή ελεύθερου χρόνου, ήρθε ίσως η ώρα να κόψετε ανούσιες ώρες ...τηλεθέασης, για να ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικότερο και κυρίως χρησιμότερο... Η  γενική φιλοσοφία της τεχνοτροπίας στο βάψιμο δεν είναι παρά η δημιουργία πάνω στην επιφάν εια του τοίχου ακαθόριστων, ασύμμετρων ή και πιο συγκεκριμένων σχεδίων και σχημάτων χωρίς, στις περισσότερες τεχνοτροπίες, να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό στοιχείο, παρά μόνο το ίδιο το χρώμα. Οι πιο πολλές ιδιαίτερες  τεχνικές  στο βάψιμο,  βασίζονται στον γενικό κανόνα της χρησιμοποίησης ΔΥΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, εκ των οποίων το ένα ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ από το άλλο και κατά προτίμ

Τεχνοτροπίες Και Διακόσμηση

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΜΕ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ Η τεχνοτροπία με το σφουγγάρι είναι η πιο γνωστή από όλες τις τεχνοτροπίες, οι περισσότεροι την θεωρούν την πιο εύκολη, όμως και εδώ πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.Καταρχήν και εδώ πρέπει να κάνουμε σωστή επιλογή των χρωμάτων, έτσι για να είναι πετυχημένη πρέπει να κάνουμε σωστό δέσιμο των χρωμάτων.Στην τεχνοτροπία αυτή συνήθως το κάτω χρώμα είναι  η ανοιχτή απόχρωση και η πάνω η σκουρόχρωμη. Το καλό με αυτή την τεχνοτροπία είναι ότι όσο μεγάλη και αν είναι η επιφάνεια που θα περάσουμε , αυτή συνήθως δεν είναι κουραστική. Εδώ λοιπόν, εκτός των απαραίτητων εργαλείων , θα χρειαστούμε  επιπλέον ένα σφουγγάρι συνήθως για πολύ καλλίτερα αποτελέσματα ένα φυσικό. Βάφουμε λοιπόν καταρχήν τον τοίχο με το ανοιχτό χρώμα και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά Στη συνέχεια βρέχουμε  το σφουγγάρι και το στύβουμε, έπειτα το βουτάμε στο δεύτερο χρώμα τον ζελέ τεχνοτροπίας δηλαδή, και περνάμε ταμπονάροντας ή με κυκλικές κινή